EXTRA DAY – UPIŠI ZŠEM!

EXTRA DAY – UPIŠI ZŠEM!

Agencija za znanost i visoko obrazovanje proglasila je Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom institucijom u području ekonomije, pa smo iz prve ruke odlučili saznati što studente privlači i kako im je na ZŠEM-u.

Mogućnosti zaposlenja nakon studija privukle su Vanessu, povratnicu iz Švicarske, koja se uz studiranje profesionalno bavi i glazbom. “Čak 94% ZŠEM-ovih studenata pronalaze posao u roku od godine dana nakon diplomiranja, a to je samo jedan od nekoliko razloga zbog kojih sam upisala ZŠEM. Osim studiranjem profesionalno se bavim glazbom, a zahvaljujući kvalitetnom programu i organizaciji ZŠEM-a mogu dati 100% sebe i u jednom i drugom području.”

Juraj i Lovro, koji su zajedno bili na razmjeni u Moskvi, rekli su nam kako ih je posebno privukla mogućnost razmjene u čak 60 zemalja.

Mogućnost razmjene privukla je i Luciju i Filipa. Od 150 partnerskih fakulteta na koje studenti mogu ići na razmjenu, Lucia je odabrala Nanyang Technological University u Singapuru, a Filip je bio na Nova Business Schoolu u Lisabonu. Studenti na partnerskim fakultetima studiraju bez plaćanja dodatne školarine, a školarina na pojedinim prestižnim fakultetima u Americi ili Aziji često premašuje i 30.000 USD. Oni koji se odluče na razmjenu u Europskoj uniji mogu ostvariti pravo i na financijsku podršku Erasmusa u iznosu od 450 EUR mjesečno.

Lucia je puna dojmova s pomalo egzotične razmjene u Jugoistočnoj Aziji: “Sama lokacija omogućila mi je da upoznam, ne samo singapursku kulturu, nego i kulture okolnih zemalja. Pa sam tako bila u Maleziji, Vijetnamu, Indoneziji i Kambodži, gdje sam vidjela neke drugačije načine života, probala njihove tradicionalne kuhinje i bila na predivnim mjestima.” Lucia je imala priliku provesti semestar na 11. najboljem sveučilištu svijeta prema QS World University Rankings.

“ZŠEM mi je omogućio nezaboravno iskustvo razmjene na Nova Business Schoolu u Lisabonu. Lisabon je savršeno mjesto za studentsku razmjenu. Predivan grad, odlična klima, niske cijene, uz to je i pun mladih i ambicioznih ljudi. Razmjenu najviše pamtim upravo po ljudima koje sam tamo upoznao” – kaže nam Filip, koji svoju razmjenu planira ponoviti na nekoj drugoj lokaciji.

Tijekom preddiplomskog studija na ZŠEM-u obavezno je odraditi dvije studentske prakse. U pronalasku stručnih praksi ili poslova u Hrvatskoj ili inozemstvu studentima pomaže Career Centar.

Nikolina nam je otkrila kako je praksa super prilika za pronalazak područja ekonomije u kojem se želi razvijati: “Upisala sam ZŠEM misleći da se želim baviti financijama, a završila sam kao content manager. Mislim da su dvije obvezne prakse odlična mogućnost za pronalazak onog područja ekonomije kojim se želimo baviti. Meni su financije bila zanimljive u teoriji, ali u praksi sam “kliknula” s marketingom.”

ZŠEM ima američku AACSB akreditaciju, koja ga svrstava u 5% najboljih poslovnih škola u svijetu, a njihove diplome čini međunarodno priznatima.

Prijemni ispit je 17. travnja, a prijaviti se možete putem ZŠEM-ove službene stranice.

Extra FM Zagreb d.o.o.

Adresa sjedišta: Avenija Većeslava Holjevca 29/I, Zagreb

Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu

OIB: 79875421716

MBS: 080116001

IBAN: HR4725000091101216643, Addiko Bank d.d.

EUID: HRSR.080116001

Temeljni kapital društva: 3.000,00 € – u cijelosti uplaćen

Nadležni regulator: Agencija za elektroničke medije

Oglašavanje i promocija

Extra FM Zagreb d.o.o.

+ 385 (0) 1 6223 700

[email protected]

Osnivači i Uprava

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037

  • jedini osnivač, 100% udjela u temeljnom kapitalu

Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031

  • Direktor


Urednici

Glavni urednik: Antonio-Luka Radanović

Programski direktor: Ivan Jurković

Glazbeni urednik: Dario Grabovac


Specijalizirani glazbeni radijski program EXTRA

Uprava: Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031 - direktor

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037 - glavni urednik