EXTRA DAN: Rasta o premijeri filma, kćerkici Tari, zatvoru i novom album!

Extra Danu kod Dorine Duplančić gostovao je poznati reper i glazbenik Stefan Đurić – Rasta. Prisjetio se uloge radijskog voditelja koja mu je kako je rekao – najljepše iskustvo i prva odskočna daska kada je mikrofon u pitanju. Jednom kada bude imao malo više vremena, vratit će se toj ljubavi – otkrio je slušateljima Extra FM-a čiji voditelj je na trenutak i postao. Nemoguće je bilo ne dotaknuti se i teme o kojoj svi pričaju. Njegovi obožavatelji ispunili su čak pet kino dvorana u Zagrebu kako bi prvi pogledali autobiografski film nazvan simbolično ‘3211‘.

To je bio broj moje zatvorske ćelije. 11 je broj sobe, 2 je kat i 3 je krilo zatvora.

Zbog posjedovanja marihuane, krajem 2020. godine Rasta je završio u istražnom zatvoru. Svoje iskustvo podijelio je u filmu kojim je publiku htio podsjetiti na prave životne vrijednosti.

Kada si klinac roditelji, profesori i nastavnici su ti dosadni i to je normalno, stalno ti nešto prigovaraju i po automatizmu ih odbijaš. Ja sam ipak netko tko kod njih ima neki kredibilitet i iskoristio sam priliku da im na svom iskustvu pokažem što je prioritet i što je u životu bitno. Želim da doista shvate da je sloboda neprocjenjiva! To nije neka floskula, niti neke prazne riječi. Ne bih volio da osjete na svojoj koži, ali bih htio da shvate da je jako bitna.

Kćerkica koju je dobio u braku s Anom Nikolić tek je kroz film dobila odgovor gdje joj se otac nalazio četiri mjeseca.

Premijera s Tarom je bila pun pogodak, iako sam bio uplašen. Zadovoljna je i djevojkom koja je glumi, prelijepa joj je. Ona je sve to prihvatila, razumjela ali ne voli da se to spominje. Za nju su to bili traumatični trenuci. Govorili su joj da sam u Njemačkoj, ali ona je bila svjesna da nešto nije uredu sa mnom i djeda pitala – zna li nešto o meni…

Bez obzira koliko je teško bilo, Rasta i taj period pamti samo po dobrome. Ekipi je pravio torte od ostataka od doručka, čokoladu topio na radijatoru, a hladio je s vanjske strane prozora. Nije im falilo ni pjesme.

Dosta smo pjevali. Ja sam imao tu foru da svaki dan kada napišem neku novu pjesmu, mi bismo navečer kada prođe smjena straže sjeli za stol, tu je uvijek bilo 12 ljudi i ja bih im otpjevao to što sam komponirao. Često bi bilo, aj još jednom, aj još jednom , deset puta bi pjevao jednu pjesmu. Tu smo se svi saživjeli s albumom koji sam ja unutra pravio, zato je meni sada zaista velika želja i jedva čekam da se zavrti na radiju taj album kako bi oni konačno mogli čuti pjesme.  Zaista mi je bitno da čuju kako je to na kraju ispalo.

Svaki moj album opisuje moju životnu etapu, bila ona teška ili laka, ja se ogolim kada su albumi u pitanju, moji albumi su moji dnevnici. U zatvoru sam napisao čak 30 pjesama, ne samo za sebe.

Kontakt s vanjskim svijetom tada su mu bile fotografije i pisma.

Tada sam prvi put bio na mjestu kada su fanovi znali gdje sam i znali adresu. Dobio sam toliki broj pisama podrške… Dobio sam jedno pismo čak iz ženskog zatvora, čuvam to i dan danas. Sva ona poslužila su mi i kao inspiracija. Imam baš pjesmu koja nosi naziv Pismo i mislim da je to možda i najveći hit na albumu.

To ćemo saznati uskoro, 16. studenog na Rastin rođendan, za kada je najavljena premijera novog albuma. Osim toga, Rasta je slušateljima Extra FM-a otkrio i kako uskoro kreće na američku turneju gdje će promovirati svoj film.

Extra FM Zagreb d.o.o.

Adresa sjedišta: Avenija Većeslava Holjevca 29/I, Zagreb

Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu

OIB: 79875421716

MBS: 080116001

IBAN: HR4725000091101216643, Addiko Bank d.d.

EUID: HRSR.080116001

Temeljni kapital društva: 3.000,00 € – u cijelosti uplaćen

Nadležni regulator: Agencija za elektroničke medije

Oglašavanje i promocija

Extra FM Zagreb d.o.o.

+ 385 (0) 1 6223 700

[email protected]

Osnivači i Uprava

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037

  • jedini osnivač, 100% udjela u temeljnom kapitalu

Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031

  • Direktor


Urednici

Glavni urednik: Antonio-Luka Radanović

Programski direktor: Ivan Jurković

Glazbeni urednik: Dario Grabovac


Specijalizirani glazbeni radijski program EXTRA

Uprava: Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031 - direktor

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037 - glavni urednik