Pobjeda Teya Dore na festivalu ‘Pesma za Evroviziju’

Pjevačica Teya Dora pobjednica je Festivala pesma za Evrzoviziju čiji je pobjednik predstavnik Srbije na Euroviziji 2024. godine sa pjesmom ‘Ramonda’. Eurovizija će se ove godini održati u svibnju u Malmeu.
Pjevačica Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora ispričala je kako se osjeća nakon pobjede:

– Nisu se svi utisci slegli, ali baš bila sam u šoku i zbunjena kad se sve ono desilo. Osjećam se prelijepo, to je velika čast da predstavljam Srbiju sa pjesmom ‘Ramonda‘ na Eurosongu. Malo sam umorna, i dalje pomislim da treba da idem na probu, imali smo ih puno, ali sve se to isplatilo. Svi učesnici su bili fenomenalni, toliko smo se lijepo slagali i podržavali, drago mi je što je festival tako fenomenalno ispao.- Ramonda je simbol ponovnog rađanja i nove snage! Hvala publici što je meni dala snagu! Ovo je naša zajednička pobjeda! Velika mi je čast da predstavljam Srbiju na @eurovision u Malmeu! –  napisala je na svom Instagram profilu ispod objave nakon pobjede.

Teya Dora postala je poznata sa svojom pjesmom ‘Džanum’ koju je izdala u ožujku 2023. godine te pokrenula lavinu pozitivnih reakcija.

– Iskreno, mnogo ljudi mi je pisalo kada je izašao ‘Džanum‘, fanovi su pravili videe, TikTokove pisali su mi da se prijavim baš s tom pjesmom, vjerovatno nisu znali da ne možeš da se prijaviš sa pjesmom koja je već izašla. Ja sam razmišljala o tome, nisam bila sigurna, ali nisam radila na nekoj novoj pjesmi, bar po mom mišljenju koja bi bila dobra za takmičenje… Kada se desila melodija za pjesmu ‘Ramonda’ bila mi je magična, kada je došlo vrijeme da se napiše tekst, znala sam da je ta pjesma za festival.

Također, pjevačica je ispričala kako je čula i što njoj predstavlja cvijet ramonda o kojemu pjeva u svojoj pobjedničkoj pjesmi:

– Za ramondu sam čula, neću da kažem tad, jer je moja mama bivši novinar pa je pričala da smo bile na Rtnju gdje rastu ramonde, sa njom sam išla na putovanja kad je radila reportaže… To mi je skoro pomenula, ja sam zaboravila. Prije dvije godine sam u Parizu je pričala sa njenom prijateljicom Biljom o zanimljivim stvarima, ona mi je pričala o istoriji i ramondi, to me je jako inspirisalo…

Teya Dora odnijela je pobjedu na ovogodišnjoj ‘Pesmi za Evroviziju’, a uz nju, neki od kandidata za pobjedu bile su Breskvica, Zorja i Konstrakta.

Cijeli nastup možete pogledati ovdje:

Extra FM Zagreb d.o.o.

Adresa sjedišta: Avenija Većeslava Holjevca 29/I, Zagreb

Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu

OIB: 79875421716

MBS: 080116001

IBAN: HR4725000091101216643, Addiko Bank d.d.

EUID: HRSR.080116001

Temeljni kapital društva: 3.000,00 € – u cijelosti uplaćen

Nadležni regulator: Agencija za elektroničke medije

Oglašavanje i promocija

Extra FM Zagreb d.o.o.

+ 385 (0) 1 6223 700

[email protected]

Osnivači i Uprava

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037

  • jedini osnivač, 100% udjela u temeljnom kapitalu

Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031

  • Direktor


Urednici

Glavni urednik: Antonio-Luka Radanović

Programski direktor: Ivan Jurković

Glazbeni urednik: Dario Grabovac


Specijalizirani glazbeni radijski program EXTRA

Uprava: Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031 - direktor

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037 - glavni urednik