Prvi se pamte: Fusion spektakl ‘zapalio’ splitski Park mladeži

Spektakularnim nastupima najtraženijih glazbenih imena na splitskom Parku mladeži otvoreno je premijerno izdanje Fusion World Music Festivala koji je opravdao sva očekivanja, a nisu bila mala.  

Splićani, posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske, ali i svijeta pristizali su sinoć od 19 sati na Park mladeži kako bi vidjeli nešto još neviđeno – Fusion spektakl, dosad neispričanu svjetsku glazbenu priču u kojoj su svoje mjesto našle najtraženije glazbene zvijezde iz cijele regije. Dok se nad Splitom spuštao mrak, iznad grandiozne pozornice zasjala su svjetla brojnih reflektora. Prva je u 21 sat na binu izašla regionalna glazbena senzacija Sara Jo.
– Vidjela sam svakakvih stageova, ali ovaj je stvarno nešto posebno – poručila je pjevačica koja je Splićanima i njihovim gostima na toj bini pružila senzacionalni nastup. 

Dok je publika pjevala s njom u backstageu se za nastup već pripremala glazbena legenda Željko Samardžić. Okupljenim novinarima tom prilikom je otkrio što obvezno napravi kad dođe u Split.
– Popijem kavu na Rivi i pojedem mendule, one me asociraju na 60-te godine kad sam ih kao mlad često jeo u vašim krajevima, otad su mi omiljena slastica – ispričao je Samardžić čiji je izlazak na binu sinoć izazvao gromoglasne ovacije. Posebno je bio upečatljiv trenutak kada je publika zasvijetlila mobitelima i s njim zapjevala njegov veliki hit ‘Stari lav’.   

Nakon emocijama nabijenog nastupa Željka Samardžića pozornicu je preuzela Aleksandra Prijović i svojim vrhunskim vokalom raspjevala publiku.
– Ovo je definitivno moj najdraži nastup u životu – kazala je Prijović. 

Kad je otkucala ponoć na jednu od najvećih pozornica u Europi izišao je Saša Matić. Nošen nevjerojatnom podrškom premijerno je otkrio datum svog dugoiščekivanog koncerta u Spaladium areni, a imao je veliku vijest i za zagrebačku publiku.
– Splite, imam iznenađenje za vas i hvala vam što ste mi ispunili tu želju. Stižem u Spaladium arenu 17. prosinca – rekao je Matić, a potom i otkrio da je rasprodao Arenu Zagreb čak tri mjeseca prije nastupa. – Moj koncert u zagrebačkoj Areni 21. listopada je rasprodan i zato smo organizirali koncert dan poslije – ispričao je Matić i izazvao uzvike oduševljenja.

Nakon njega vrhunski zagrijana publika dočekala je omiljenog Acu Pejovića koji je svoj nastup započeo obradom hita Tome ZdravkovićaZa Ljiljanu‘.
– Čast mi je i zadovoljstvo biti u ovom divnom gradu. U njega dolazim godinama i tu je mnogo bitnih ljudi i prijatelja iz mog života. Osjećam se kao da sam došao doma – obratio se publici Pejović.

Oduševljenje nisu krile ni djevojke iz grupe Hurricane.
– Najviše volimo hrvatsko primorje i jedva smo čekale doći. Stvarno nam je drago što smo na ovako velikom festivalu – rekle su uoči izlaska na binu, a potom svojom nevjerojatnom energijom napravile pravi show na Parku mladeži.

Noć ispunjenu najslušanijim hitovima publika je zaključila uživajući u nastupima izvođača koji diktiraju nove glazbene trendove.
– Što je ovo večeras – prava ludnica – uzviknuo je Gazda Paja jer neumorna publika nije posustala ni tri sata iza ponoći.

Za spektakularni kraj nezaboravne večeri pobrinuo se dvojac Voyage & Nucci.
– Mislim da je vrijeme da Split pleše – započeo je Voyage. Tako je i bilo, od prve do zadnje pjesme.

Prekrasna splitska noć protekla je u najboljem mogućem redu, u znaku glazbe i vrhunske festivalske zabave, uz organizaciju na visokoj razini. Fusion je isporučio obećano – svjetski spektakl u Splitu. Nakon svega, izvođači oduševljeni, a publika? 

– Očekivala sam da će Park mladeži ‘gorit’, ali bilo je još bolje. Ovo je glazba uz koju se čovjek stvarno može zabaviti – gotovo u dahu ispričala je mlada Splićanka.
Godinama već obilazim festivale na našoj obali i vani, i mogu reći da je baš bilo svjetski. Fusion će se definitivno i sljedeće godine naći na mojoj festivalskoj listi – podijelila je s nama Riječanka.

Extra FM Zagreb d.o.o.

Adresa sjedišta: Avenija Većeslava Holjevca 29/I, Zagreb

Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu

OIB: 79875421716

MBS: 080116001

IBAN: HR4725000091101216643, Addiko Bank d.d.

EUID: HRSR.080116001

Temeljni kapital društva: 3.000,00 € – u cijelosti uplaćen

Nadležni regulator: Agencija za elektroničke medije

Oglašavanje i promocija

Extra FM Zagreb d.o.o.

+ 385 (0) 1 6223 700

[email protected]

Osnivači i Uprava

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037

  • jedini osnivač, 100% udjela u temeljnom kapitalu

Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031

  • Direktor


Urednici

Glavni urednik: Antonio-Luka Radanović

Programski direktor: Ivan Jurković

Glazbeni urednik: Dario Grabovac


Specijalizirani glazbeni radijski program EXTRA

Uprava: Antonio-Luka Radanović, Zagreb, Put Loparica 19, OIB: 07270430031 - direktor

Davor Gavranić, Zagreb, Jaruščica 1/E, OIB: 32095510037 - glavni urednik